5 gode grunner til å handle lokalt

Du får som oftest den varen eller tjenesten du trenger i lokalsamfunnet ditt. Det er også mange andre fordeler ved å bruke nærbutikken:

Det er som oftest kort veg til nærbutikken. En del av varene i de lokale butikkene er også kortreiste. I matbutikken din har kanskje en bonde i distriktet eller en annen lokal produsent fått plass til varene sine i butikkhyllene.

Mange ungdommer har sitt første møte med arbeidslivet nettopp i en lokal butikk – som helgejobb eller sommerjobb.

Butikken eller andre lokale bedrifter stiller ofte opp som sponsor for idrettslaget eller kulturaktiviteter i lokalsamfunnet.

Mange lokale butikker er møteplass for unge og gamle.

Når lokale butikker og andre lokale bedrifter klarer seg brukbart, blir det arbeidsplasser og etter hvert flere penger til helsetjenester, kultur, skoler, veger, ungdomsaktiviteter, eldreomsorg, lag og organisasjoner – eller til folk som trenger hjelp i vanskelige tider.

Tusen takk for at du handler lokalt! Hilsen oss i lokalavisene. Gjennom Landslaget for lokalaviser (LLA) og disse annonsekampanjene viser vi hvor bra det er å bruke lokale krefter og lokale butikker. Dette gjør vi i samarbeid med andre som også er opptatt av lokal handel.

#handlelokalt

Foto: LLA, Cam Morin/Unsplash og Valentina Locatelli/Unsplash.